ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Често Задавани Въпроси​

На тази страничка може да откриете много отговори относно процедурите и програмите, които провеждам. Не се колебайте да се свържете с мен ако не намерите търсената от вас информация.

Какво е детоксикацията и защо е важна за здравето ми?

В процеса на детоксикация тялото се прочиства, като това се случва на всички нива. Човекът е единственият вид на тази планета, избрал да консумира храни, които не са в хармония с неговата природа. Когато човечеството стана най-болният вид на тази планета, още по-спешно дойде нуждата да бъдат възстановени загубените естествени инстинкти към истински подходящите храни и действия за поддържане на човешкия живот.

Детоксикацията включва разбирането, че тялото е лечителят и в основата на излекуването лежи енергията. Тя хвърля също така светлина върху истинската причина за болестите и разрушаването на енергията. Енергията или нейното разрушаване са резултат от това, което ядем, пием, дишаме, поставяме върху кожата си, това, което мислим и чувстваме. Това са шестте начина, по които си осигуряваме здраве и жизненост или болести и безсилие.

 

Тялото се опитва винаги да се поддържа чисто и силно, като се детоксикира. Колкото повече е интоксикиран човек, толкова по-интензивно става прочистването. Ако винаги пречите на тялото да се прочисти от конгестията и токсините, които сте вкарали в него, в крайна сметка ще се стигне до подуване на лимфните възли и в последствие до задушаване и смърт на клетките, в резултат на прекалено дългото задържане на токсини и слуз.

Как да разбера дали моят организъм има нужда от детокс?

Ако искате действително да достигнете истинско здраве и жизненост, тогава детоксикацията е за вас. Поколение след поколение, вече всеки се ражда с отслабени жлези и гени. Макар целият човешки род биологично да е еднакъв и физиологичните процеси и анатомичната ни природа да са буквално едни и същи,  осъзнаването, нивото на активност и частите на тялото, които използваме, всъщност са причина за различията в храните, които обикновено ядем или към които имаме влечение. Това са и храните, които отслабват нашите клетки и ни разболяват. Всеки има нужда от прочистване днешно време.

Много съм болен, имам много малко средства и отчаяно искам да оздравея. От къде да започна?

Първата стъпка към започване е като преминете към 80-100% сурова храна! Върху тази
стъпка се основава всичко, което предоставяме като услуги в сайта.

Вашето тяло се нуждае от живи ензими, които се съдържат в пресните плодове и зеленчуци, за да започне да се самолекува. Такъв режим може и ще направи чудеса с вашия живот.

След това, лека полека добавете каквито билкови формули можете да си позволите, според проблемите, които са най-важният ви приоритет. От огромно значение е да започнете с антипаразитна формула, защото тя детоксикира най-жизненоважните части на тялото ви.

Освен това, гладуването е мощно средство. Тридневно гладуване с пресен гроздов сок или лимонов сок ще ускори нивото ви на детоксикация, но внимавайте и се подгответе предварително с информация. Ако имате силата и решителността, опитайте се да следвате диета със 100% сурова храна и вижте резултатите в нивото си на детоксикация и регенерация. Ще ви удиви!

Колко често трябва да правя детокс и за колко време?

Има хора, които живеят години наред по този начин и са в цветущо здраве. За всички останали времетраенето е различно. Следете тялото си и гледайте резултатите. Когато достигнете крепкото здраве, можете да прекратите процеса, като продължите да се храните според законите на природата или 80% алкално и 20% киселинно. 

 

Друг метод, за да разберете дали сте прочистили добре тялото, е метода на изследване на езика. По време на прочистването ще забележите различен цвят налеп, от бял до кафяв. Когато отново стане напълно розов и гладък, значи чудесно сте прочистили тялото си.

Какво да очаквам по време на процеса на детоксикация?

По време на детоксикация нерядко изпитваме различни странични ефекти. Те включват наподобяващи настинка и грип симптоми, промени в освобождаването на червата, болки от различен характер, повишаване на температурата, киселини в стомаха, конгестия на белите дробове, загуба на енергия, подуване и сърбежи, дори повръщане.

 

По време на тези лечебни кризи дейността на имунната система и на отделителните органи, включително кожата, се засилва. Ето защо е толкова важно никога да не третираме, а да детоксикираме и регенерираме. В процеса на детоксикация тялото се прочиства и е възможно да се върнат много стари, подтиснати с медикаменти дискомфорти, като мнозина, включително лекарите, не разбират правилно този процес.

 

По принцип бих ви насърчила да продължавате, въпреки тези странични ефекти, да вървите в посока регенериране на тялото, но дълбокият прочистващ процес може да предизвика силен дискомфорт и да ви изплаши, затова вие ще прецените с осъзнатост. Вярвайте, че тялото знае какво прави.

Мога ли да продължа да работя или да тренирам по време на детоксикация?

По време на 10-дневния детокс по книжката ми можете и да работите и да тренирате. Ако обаче сте на детокс от 100% плодове, тогава това би могло да бъде препятствие. Първо, защото по време на прочистване ще има различни състояния през които човек ще премине и както има изключителна енергия, изведнъж тя може да спадне до момент, в който човек е нужно само да си почива, да релаксира и да пази енергията си, докато се хидратира с плодове и сокове. 

 

Колкото до тренирането, важно е да разберем, че ако бъбреците ни не филтрират и ние продължаваме да тренираме, т.е. имаме активност (създаваме допълнително киселина и токсини, които не можем да изкараме през бъбреците), е възможно да започнат болки и дискомфорт. По време на плодовия детокс ние прочистваме в дълбочина и регенерираме клетките и го правим по възможност в спокойно състояние. След това вече градим и структурираме и тогава вече можем спокойно да спортуваме по-усилено. Иначе разходки, йога, стречинг, плуване са добър вариант по време на прочистване, извън лечебните кризи.

Как да поддържам здравословни навици след завършване на детоксикацията?

Когато усетите разликата и видите резултатите вие сами няма да искате да се върнете към живота, който вместо да ви е давал енергия, ви я е отнемал. Ние идваме на този свят за енергия и живеем заради електричеството в клетките ни. 

 

След завършване на детоксикацията ще знаете и ще усещате коя храна, как действа на организма ви, как правилно да комбинирате храните, за да не получавате подуване, газове, язви, ферментация и гниене. Ще се усещате по-близко до Природата и ще можете да живеете в баланс с нея, което само ще ви помогне положително. Ще разберете по-добре себе си и ще засилите вашата интуиция, която ще ви показва правилния път в посока на здравето. Стига да бъдете искрени със себе си.

Какви са потенциалните рискове или странични ефекти при детоксикация и как да ги избегна?

Повече за лечебните кризи може да видите в блога – “Лечебни кризи”. Много е важно по време на страничните ефекти да си почиваме, да не изпадаме в паника и да сме подготвени, че това е нормална реакция на тялото да се прочисти и оставяйки го да си свърши работата, ние му позволяваме да се самоизлекува. Нужно е да се хидратирате достатъчно с плодове и сокове, но не и да прекалявате. Разковничето е в баланса. Най-важна е почивката и спокойствието, което се равнява и на здрави бъбреци и надбъбречни жлези. 

Как мога да се свържа с Kristexy и да задам своите въпроси?

Можете да изпращате въпроси, на които Kristexy да отговори, като напишете писмо и го изпратите на и-мейл: kristetika@gmail.com Това може да се случи и в Инстаграм профила и – kristexy, както и във вайбър групата. Имайте предвид, че получаваме много въпроси всяка седмица и е невъзможно да се отговори на всички тях незабавно.

Консултация телефон или ZOOM

Защо да се доверя именно на тази програма?

​​Тази детокс програма е разработена въз основа на последните научни изследвания и практики в областта на детоксикацията, която осигурява максимални ползи за здравето на потребителя. Това не е просто диета, а прочистване на клетъчно ниво и регенериране на тъканите. С нея ще създадете основа, която ще ви подкрепи за бъдещи промени в храненето, физическата активност, управлението на стреса и други аспекти, които спомагат за цялостното благополучие.

Многобройните успехи на хората, които вече са преминали през такава програма, служат като доказателство за ефективността и уникалността на нашия подход към детоксикацията.

 

Как протича консултацията?

Уговаряме си онлайн среща, която може да се проведе в онлайн стая или само с разговор по телефон и в диапазон от 1 – 1½ , обясняваме всички тънкости и стъпки, след като обстойно сме разгледали попълнения от вас здравен въпросник и сме уточнили здравното ви състояние, начин на живот, стрес и начин на хранене, както и много други индивидуални въпроси. След което изготвям протоколите и започваме нашето съвместно приключение по пътя към здравето.

Какво точно представляват Детокс протоколите?

Според здравословното състояние на човека и неговите нужди, аз съставям изключително персонализиран детокс протокол, в който след обсъждане и въпроси, описвам стъпките, по които ще се водим и така до достигането на нашата крайна цел – крепкото здраве. Стъпките включват – храна, билкови протоколи, вибрационни техники, упражнения за органите и раздвижване на лимфата, цветотерапия, ароматерапия, постоянно подкрепа и придобиване на нови знания, както и други техники свързани с подпомагане пречистването на лимфата и регенериране на клетките.

Колко време следваме стъпките по протокола?

Протоколът е за период от 8 седмици, като в зависимост от адаптивността на организма и как той реагира на прочистването, се променя или допълва всяка седмица през този период. Това е време през което човек освен, че ще задейства прочистващия етап в тялото си, но и ще изгради едни добри навици, които ще му помагат и в бъдеще и ще знае как сам да продължи с прочистването и самоизлекуването си.

Колко време трябва да съм на детокс?

Всеки организъм е индивидуален. Много зависи от това, дали се раждаме с вече отслабени гени, колко “отрова” (акумулирането на слуз поради консумацията на млечни продукти, дразнители и сложни захари, до химикали, токсични метали и минерални утайки, въздуха, продуктите за поддържане на лична хигиена, домакинските препарати, строителните материали и др.) сме поемали през годините и каква е нашата свръхкиселинност (храни, лекарства, стероиди и др.). 

Със следване на протокола и нужни билкови формули и техники, човек може да усети и да види резултата още първия месец. Понякога обаче това се случва по-късно, а в много напреднали случаи даден проблем може да се разреши, като отнеме над 9,12 месеца или повече. 

Някои от нашите слабости са дълбоко вкоренени и генетически, така че са необходими много усилия и сериозна инвестиция във време, за да се премахнат тези по-дълбоки проблеми. Звучи по-страшно отколкото е, но знайте, че времето и търпението лекуват всички рани.

Как ще поддържаме връзка през тези 8 седмици?

След като се чуем и изговорим всичко на първоначалната ни среща, ще поддържаме връзка всяка седмица чрез и-мейл. 

Мога ли да ползвам билки и билкови формули, ако приемам медикаменти предписани ми от моя доктор?

Да, билките не са хибридни храни и като цяло са безопасни за прием докато приемате други продукти и/или химически лекарства.


Има обстоятелства, при които следва да бъдете внимателни. Ето защо се препоръчва, когато приемате лекарства, да работите със съветник по темата на детоксикацията или друг квалифициран лекар по темата.

Какво се случва, ако не понасям алкохола, а билките се правят със спирт?

Количеството алкохол в билковите формули е приблизително равно на изяждането на един зрял банан. Но за тези, които са много чувствителни, могат да “изгорят алкохола” от билките, като ги смесят с малко топла вода и ги оставят да престоят 15 мин. в чашата преди да ги изпият.

Освен това много от формулите се предлагат под формата на глицерин или капсули, които не съдържат алкохол, както и под формата на чайове.

Каква е вашата образователна и професионална квалификация в областта на детоксикацията и натуропатията?

Моята образователна и професионална квалификация в областта на детоксикацията и натуропатията е резултат на моето обучение в американското училище за натуропатия – International School of the Healing Arts, фокусирано върху природните методи за подобряване на здравето и детоксикацията на организма чрез холистичен (цялостен) подход, от където и получавам сертификатите си. 

През това обучение придобих фундаментални познания в областта на биологията, храненето, физиологията и биохимията, които са от съществено значение за разбирането на начините, по които тялото се прочиства от токсини и достига крепкото здраве.

Допълнително, през обучението си придобих практически умения за използване на различни методи за детоксикация, като хранителни програми, билки, техники за разтоварване на стреса, акупунктура, цветотерапия, аромотерапия и други. Тези знания и умения ми позволяват да работя с клиенти по индивидуално разработени планове за детоксикация, съобразени с техните специфични нужди и цели за подобряване на здравето и благополучието им.

Колко опит имате в тази област и каква е вашата специализация?

От 2020г. се занимавам активно и задълбочено с областта на детоксикацията, като съчетавам теорията с практика, за да помагам на хората да достигнат крепкото здраве и да променят живота си, като стават по-здрави, по-енергични и по-жизнени. През този период съм имала възможността да работя с много хора, които търсят помощ за детоксикация и подобряване на здравето си.

Моят опит включва разработване и изпълнение на индивидуални планове за детоксикация, които са персонализирани спрямо конкретните нужди и цели на всеки клиент. Специализацията ми се състои в използването на натуропатични методи и хранителни стратегии, както и други натурални техники, които помагат на организма да се очисти от токсини и да възстанови своята естествена среда.

Освен това, имам богат опит с хората около себе си, които са доказвали положителните си резултати не само чрез своите лични преживявания, но и чрез публичните отзиви в социалните мрежи, както и във вайбър групата ни. Тези отзиви служат като потвърждение за ефективността на моята работа и ангажимент към здравето и благополучието им.

Каква е целта на вашата работа като детоксикация специалист?

Мисията ми е да помагам на хората да подобрят своето здраве и благополучие чрез детоксикация и регенерация, прилагайки принципите на природата. Вярвам, че възстановяването на баланса в тялото е ключово за постигане на оптимално здраве, а ние сме предимно алкални по своята природа. 

Как мога да се свържа с Kristexy и да задам своите въпроси?

Можете да изпращате въпроси, на които Kristexy да отговори, като напишете писмо и го изпратите на и-мейл: kristetika@gmail.com Това може да се случи и в Инстаграм профила и – kristexy, както и във вайбър групата. Имайте предвид, че получаваме много въпроси всяка седмица и е невъзможно да се отговори на всички тях незабавно.

Въпроси за 10-дневен Детокс книга

Предлагате ли нижката в хартиен формат?

Книжката “10-дневен Детокс” се предлага единствено в електронен формат. След изтеглянето и, винаги можете да я разпечатате по желание.

Подходяща ли е за хора, които за първи път ще правят Детокс?

Написах книгата точно за хора, които се сблъскват за първи път с Детоксикацията. В това ръководство, всички стъпки и рецепти са подходящи за начинаещи и е най-лекият вариант на прочистване, който човек може сам да премине. Дори за 10 дена, той ще усети разлика от земята до небето. Това беше и моят първи детокс режим.

Нужна ли е подготовка преди да направя този 10-дневен детокс?

За 10 – дневния детокс, описан в книжката не е задължителна предварителна подготовка. И все пак, ако досега сте се хранили изцяло с тежка, мъртва, оставяща след себе си кисела пепел храна и слуз и имате сериозни проблеми, можете да се подготвите, като 1 месец по-рано преустановите употребата на всички млечни продукти, месо, зърнени и бобови. После, преминавайки на консумация само на сурови

плодове и зеленчуци в продължение на 10 дена или няколко седмици, ще създадете възможност бъдещия, пречистващ процес да протече много по- бавно и обикновено по-лесно, ако сте решили да задълбочите с детоксикацията.

Аз живея в чужбина, как мога да си я поръчам?

Можете да използвате платформата и да поръчате книжката чрез онлайн плащане, след което ще получите имейл с инструкции как можете да си я изтеглите.

Подходяща ли е за хора с проблеми с кръвната захара?

Абсолютно, да! Книжката ще ви научи как правилно да комбинирате храните, за да не предизвиквате ферментация и ще ви даде едно добро начало, след което можете да задълбочите прочистването и да нормализирате напълно кръвната си захар.

С какво тази книга е по-различна от другите?

Това не е просто диета, а прочистване на клетъчно ниво и регенериране на тъканите. С нея ще създадете основа, която ще ви подкрепи за бъдещи промени в храненето, физическата активност, управлението на стреса и други аспекти, които спомагат за цялостното благополучие.

Многобройните отзиви на хората, които вече са преминали през 10-дневното прочистване, служат като доказателство за ефективността и уникалността на информацията в нея.

Попълнете формата по-долу и ще ви върна отговор в най-кратък

срок!

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)