Какво искат жените?

Съдържание

При жените – при всяка една – има три необходимости. Ако си мислите, че това е квартира, кола и скъпо палто – грешите. Всичко е много по-просто и достъпно.

Това са „Трите букви Б“:

  1. Близост
  2. Благодарност
  3. Безопасност

Близост

Жените са много социални и зависими от общуването. Ние не можем да разберем, защо мъжете се крият в пещерите си, защото за нас е естествено да се събираме с приятелки и да си общуваме.

Всичко, което ние правим в живота, в крайна сметка има една цел – да усетим близост с другите хора. На нас наистина ни харесват душевните разговори с приятелки, гледането на филми с близости и любов.

А още ние искаме да ви усещаме, да знаем, какво се крие в сърцата ви. Ние можем да се обаждаме и да питаме: „Къде си?“, по няколко пъти на ден. Не за да контролираме, а просто да чуем, че мислите за нас. Макар и понякога.

Ние преживяваме негативните емоции, говорейки за тях. Затова, когато ви виждаме в тежко състояние, така ни се иска да ви разговорим (макар на вас в това време да ви е необходимо да останете сам). И на нас ни се иска, когато на нас също не ни е леко, да поговорим. Това не е лесно, особено за вас. Ние изкарваме нещата заедно –чувства, мисли и събития. Но ако вие знаете, че на нас ни е нужно просто да го изговорим и да се оплачем на вашето силно, мъжко рамо – вероятно ще ви е много по-лесно. Ние не искаме съвети, рецепти и резюмета. На нас ни се иска просто да ни изслушате, да ни прегърнете и да кажете: „Миличка, сигурно ти е много трудно в момента, но аз съм до теб и те обичам“.

Да, ние искаме почти през цялото време да чуваме, че ни обичате. Макар за вас това да е глупаво, а за нас необходимо – като въздуха. Ние искаме да знаем, че днес сме толкова близки, колкото сме били и вчера. Че вие все още ни обичате.

Благодарност

Ние, както и вие, искаме да се чувстваме оценени и нужни. За нас е важно да знаем, че всяка приготвена вечеря вие я приемате с благодарност. Че оценявате всяка чиста блуза, сгъната във вашия шкаф. Че за вас е нужна нашата красота и поддържаност.

Обожаваме комплиментите. Изключително много. Именно чрез тях, ние чувстваме, че ни обичате, че сте благодарни, че сме в живота ви и че сме си близки. При това, за нас е много важно, вашите комплименти да бъдат разнообразни, насочени към нашите качества и да са наистина искрени.

Безопасност

Ние сме изключително раними и чувствителни. Даже ако външно сме изградили дебели стени и огради, вътре в нас живее малко, беззащитно момиченце. И много ни се иска някой да се грижи за нас.

Понякога външно ви се струваме като брониран танк и така си мислите, че вашата грижа не ни е необходима. Но реално без нея ние губим своята женственост и своята красота. Най – много от всичко на света мечтаем за това, някой да се грижи за нас. На нас ни се струва, че това не е толкова сложно – да подадеш ръка излизайки от превозното средство, да придържаш вратата, да помогнеш с тежките торби, да ни посрещнеш късно вечер прибирайки се в къщи, да ни изслушваш в тежките ни моменти… Вероятно за вас това наистина не е лесно – особено последното. Но на нас жените, това ни харесва. Заради такава грижа ние сме готови да ви вдъхновяваме, да ви боготворим и да се грижим за вас.

Още повече ни се приисква да спрем да работим от изгрев до залез и да започнем да творим дома си. Да творим хармония, любов, атмосфера. На нас ни се иска да сме още по-близко до децата, да готвим невероятни обяди, да декорираме пердетата. Такава е нашата природа – ние искаме да творим и да бъдем жени.

И е вероятно да ви се струва, че не всяка жена иска това. Обаче погледнете дълбоко в очите и и вие ще видите това малко момиченце, на което така много му харесва да твори живота около себе си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)