Детокс и неговото начало

Съдържание

Преди всичко искам да подчертая – това са лично мои наблюдения и мнения! Аз не съм медицинско лице! Не изготвям прочистващи програми и не поемам отговорност за живота и здравето на хората. Единствената ми практика е върху мен, моят съпруг и моят роднина, който лекуваме по този метод вече 6 месеца, от последен стадий на рак и е жив и здрав повече, отколкото му даваха, без да се е подложил на така „спешната“ химиотерапия, която ни караха да започнем и ни казваха: „Освен химиотерапия, друго не би могло да помогне. Не губете време. Трябва да се лекува по местоживеене“. Всеки сам поема отговорност за действията си и за това – дали иска да прави подобен вид детокс или не и как го прави! Ако смятате да гладувате по-продължително време, моля консултирайте се със специалист!

Историята от А до Я

Как започна всичко?

Забелязала съм, че в повечето случаи, хубавите неща за нас и организма ни не започват от вдъхновение и знания, а от негативен опит или по принуда от болест. В семейството ни имаме роднина, който преди около 9 години беше преборил рак на гърдата. От тогава много неща в моето съзнание и живот се промениха. Започнах да осъзнавам, че хората от един род се разболяват горе-долу от едно и също нещо и това според мен е от навиците предавани от поколение на поколение – как се храним, с какво, кога си лягаме, спортуваме ли, пушим ли, пием ли, причиняваме ли си прекалено много стрес, изпълнени ли сме с гняв и страх? Всички знаем, че това ни се отразява, обаче в повечето случаи не го осъзнаваме докато не ни достигне бедата самите нас. Надявам се с този пост да ви вдъхновя да се грижите повече за себе си, да слушате тялото си и да разбирате нуждите си, да бъдете добри с близките си и да обичате семействата си.

Историята за моят роднина

Девет години по-късно (някъде се бях объркала и мислих, че са 7) обявиха на този човек, че има метастази по цялото тяло – в гърдата, малкия таз, червата, гръбначния стълб, вода в дробовете и т.н. Общо взето всички плакаха и ме подготвяха за най-лошото. За тази болест се дава срок от един, два месеца. Искаха да назначат изключително спешна Химиотерапия (човекът едва преживя първата преди години, а с толкова много разсейки според мен нямаше да преживее и тази). Усещах болката със сърцето си и си казах, че това просто е недопустимо.

Разбира се с Божията помощ, започнах да отстоявам позициите си и да не се съгласявам на това, което докторите искат да направят и предложих на човека да започне прочистваща програма на момента. Тогава той ми отговори, че не би могъл да се справи с това – да не яде нищо друго освен плодове и да не пуши и т.н.

Започнах да се моля усилено и да ходя редовно на църква, просто търсих и аз своето спасение и сила, за да мога да съм стабилна пред болния и да вдъхвам кураж. Свързахме се и с една жена, тя каза, че има позната, чиято майка е била на прага на смърта и се е излекувала с такъв вид гладуване, плюс много билкови тинктури и формули, за които можете да се информирате тук, но всичко натурално и сега жената е жива вече година и половина, а състоянието и е било жестоко!

Аз през това време вече имах опит с Детокса, макар и бегъл, но го бях изпробвала само върху себе си и бях изчела възможно най-много по темата. Така де, човекът направи своя избор и се съгласи да започне с прочистването, като през цялото време от дъното на сърцето си се молих Химиотерапията да се отмени! Слава Богу, така и стана… разплаках се. Олекна ми.

Имайте предвид, че това е голяма отговорност да искаш от някого да спре дадено медицнско лечение и да започне програма на прочистване, за която почти никой тук в България не е наясно, особено, че не съм доктор. Лечение се даде въпреки всичко и тъй като за роднините ми лекарите са авторитети, нямаше как да минем без него, но аз… аз съм много наплашена от доктори и техните мнения, а да не говорим за начина им на лечение.

Дано се намират повече съвестни, честни и добри хора, които да лекуват от сърце и по съвест, а не заради парата в джоба. Тъй като парите са един от основните мотивиращи фактори в съвременното общество, много мнения, продукти и храни се продават с цел печалба за сметка на личното здраве!

Роднината ми започна детокс, като кара първите 3 месеца само на сокове и плодове. След това направихме захранване, като все още е на режим и продължава да се храни само и единствено със сурови салати, плодове и сокове, без сол, семена и никакви други подправки, преработени и топлинно обработени храни. Повече за Детоксикиращото меню – тук.

Захранването направихме, след като видяхме, че езикът стана като бебешки -чист, гладък, розов език, и вече наистина се усещаше глад за друга храна. Това означава, че изчистването върви изключително добре и е най-подходящият момент да се захраним (вие познавате най-добре трялото си, слушайте го и ще разберете, кога сте гладували достатъчно). Вече сме вкарали и 1-2 препечени филийки хляб със салатите, но това чак след 5-я месец!

Разсейките започнаха да изчезват – от малкия таз, червата и водата в дробовете се изпари. Разбира се, докторите не бяха никак доволни, защото човекът отслабна близо 15 килограма, (което е нормално) и като разбраха, че не се храни с нищо, започнаха да негодуват. Казваха му, че така не им харесва, да си позволявал по бонбон и малко месце… докато го пиша и ми идва да разбия нечия глава.. що за човек си ти, да даваш на раково болен бонбон или месо!! Но, нека бъдем добри и разбрани, може би и те си имат своите причини. Дано бъдат щастливи!

Освен целият режим на ядене, включихме ежедневни едночасови разходки сред природата, които са задължителни, за да получите енергия и да се заредите още повече. За ползите от ходенето и бягането, можете да прочетете тук.

Моят опит с детокса

Както за поддръжка, но и за собствен опит, аз и съпругът ми започнахме също прочистването. Благодарна съм му, че беше до мен в този момент и останах изненадана, колко добре може да се справи един мъж с такова лишение от храна! Това е човек, който си иска месото на масата и без никакви възражения. Обаче изкарахме Детокс от 50 дена, от които 18 бяхме само на сокове! и то без никакви проблеми. Отслабнах 7-8 килограма, от които след захранването и връщането ми към ежедневното ми ядене качих само половината и така след всеки следващ детокс.

Видове гладуване

Гладуване с консумация само на сурови храни

Това попринцип не се води истинско гладуване, защото консумацията на храна не е прекратена. Но за повечето хора, които са свикнали да консумират тежки, готвени храни, прилича на такова. Пробвайте, като започнете само с един ден, през който се стараете да ядете само сурови храни. После опитайте да продължите така 5,10,30 дни. Този вид гладуване включва сурови пресни плодове, плодови сокове, зеленчуци и зеленчукови сокове. Никакви храни, съдържащи протеини, като семена и ядки.

Гладуване само с плодове

Това е много добро гладуване, като се препоръчва да се консумира предимно грозде, екологично чисто по възможност. Но всеки плод или комбинация от плодове също върши работа. Има много хора, които са изчистили рака от физическото си тяло, като са гладували с грозде и гоздов сок, но в България едва ли ще чуете такова нещо. Яжте, колкото искате. При тази програма не се броят калориите.

Гладуване със сокове

Това е високото ниво на гладуване, което осигурява почивка на храносмилателния тракт и дава много енергия, която стимулира движението на лимфата, като същевременно прочиства бъбреците. Соковете доставят фруктоза и глюкоза за енергия на клетките. Могат да бъдат плодови или зеленчукови, като силата е в плодовите, особено в сока от грозде. Повече за него – тук. Имайте предвид, че всяко правило си има изключения. Използват се в допълнение и течни растителни екстракти, подпомагащи различни органи и жлези (билкови тинктури).

Гладуване с вода

Това е четвъртият и най-краен вид гладуване, като се прави единствено с вода получена от обратна осмоза, или дестилирана такава. Както казва д-р Морс, на това ниво гладуване, храносмилателната енергия се отдава изцяло на имунната, лимфната и ендокринната система. Това води до високо ниво на прочистване на тялото. Обаче се препоръчва за сравнително здрави хора, защото при особено изтощение и за тези болни от рак, може да доведе до крайно омаломощаване на организма и дори до смърт. Аз не съм пробвала никога такъв тип гладуване и не бих искала..

Подготовка за 50 дневния Детокс

За този Детокс от 50 дни, започнахме подготовката, като първо една седмица ядохме само сурови зеленчуци и плодове и все още присъстваха малко семена и ядки, плюс малко зеленчуци приготвени само на пара! Така цяла седмица, като последните два дена, бяхме само на плодове и плодови сокове. Защото първото, което трябва да се направи е промяната на хранителните навици: от киселиннообразуващи храни да преминете към алкализиращи храни, каквито са предимно плодовете и зеленчуците. Повече за това тук.

Алкализацията е особено важна за регенериране на тъканите, защото действа противовъзпалително. Това слага начало на процеса на детоксикация и хидратиране. С тази подготовка прочистваме червата си от гниещата материя, промиваме черния дроб и бъбреците и даваме възможност на тялото да заработи както трябва за предстоящото гладуване, което може да бъде наистина забавно и да ни изпълни със сила.

Прочетете новата ми статия Детоксикация на организма!

Способноста му да помага на тялото да се прочисти и възстанови е доказвана многократно. Ако възнамерявате обаче да гладувате по-продължитело, отново наблягам – потърсете съвета на опитен специалист по въпросите на гладуването и детоксикацията. Аз не съм такъв!

Имайте предвид, че процесът на прочистване на тялото от токсини, слуз и ацидоза може да породи някои симптоми или т.нар Лечебни кризи, на които някои лекари гледат, като на болести, затова са ни научили да се страхуваме от този естествен процес на прочистване. Ако винаги пречим на тялото да се прочисти от токсините, които сме вкарали в него, в крайна сметка ще се стигне до подуване на лимфните възли и после – до образуване на тумори в резултат на прекалено дългото задържане на токсини и слуз, както обяснява д-р Морс в енциклопедията си.

Гладуване след подготовката

След подготовката започнахме плодови + комбинация от зеленчукови сокове*, но е голяма хамалогия да измерваш всеки зеленчук, защото в комбинация си имат точно определени грамажи и едва ли бих направила подобен детокс с толкова много зеленчукови сокове отново. По-скоро наблягам на плодовите. Ако се чудите какви точно храни да ядете и пиете, може да прочетете тук.

3-та седмица – само плодови сокове

4-та седмица – само плодови сокове

И така общо 18 дни на плодови сокове, които пиехме по 5-6 пъти на ден общо до 3,5 литра, но минимум 900 мл. Записала съм 20- минутно видео в Ютюб канала ми за това 50 дневно гладуване, който иска може да го види тук.

Най-добрите сокове за прочистване се водят сокът от Ябълка и този от Грозде (за препоръчване тъмното грозде със семките и малките дръжки). По възможност трябва да са екологично чисти продуктите. В противен случай се накисват във вода със сока на 2 лимона, сол и две капачки кислородна вода за пет минути, след което се изплакват. Още гроздето и Лимоните са едни от най-великте природни средства за прочистване на лимфата и унищожаването на туморите.

Знам, че повечето хора нямат време да си правят сокове на всеки час, всеки ден и да ги пият прясно изцедени. Затова краен вариант би могъл да бъде, да си ги правим сутринта за цял ден и да го съхраняваме в хладилника.

Захранване или Как да прекратим гладуването?

Много е важно как прекратяваме гладуването. Това зависи от неговата продължитеност и вид. Основното правило е: Прекъсваме всяко гладуване, като в продължение на 1-2 дена консумираме само пресни сурови плодове съответно за всеки 3 дни гладуване, което сте провели. Това е особено важно след гладуване само на сокове или вода! Колкото по-дълго гладувате, толкова повече дни ще трябва да консумирате само плодове, преди да включите зеленчуците. Защото има не малко случаи, в които човекът е умрял поради неправилно захранване след гладуване.

Аз цяла седмица бях на плодови сокове + плодове, след гладуването. Хапвах най-много ябълки, портокали, банани и круши. Вие можете да хапвате любими ваши плодове и комбинации от тях, като единствено динята и пъпешът са едно самостоятелно ядене и се консумират абсолютно и само отделно. Хапвайте, колкото ви се хапва плод. Ако не ви се яде, не яжте. Оставете тялото да си почине, но не забравяйте да пиете достатъчно пресни сокове или чиста вода. Не позволявайте на тялото да се дехидратира.

След това вкарах зеленчуковите салати вечер, като първите 3 дена бяха чисти салати без олио и сол, само от: маруля, краставица, авокадо, доматче и малко лимон. След това добавих 2-3 маслинки и малко студенопресован зехтин. После и малко лук за още 3 дена и после маслинките стават 6-7, пак с малко лук и вече препечена филийка черен хляб (препоръчва се хляб от просо, защото е по-алкален за тялото, докато повечето други зърнени храни са киселинообразуващи) и така за още 3 дена.

Последните дни от Великденския пост, който съчетах с детокса, хапвахме зеленчукова супичка, вече с малко сол, а ако не постим добавяме и малко обезмаслена извара. Така вече на Великден хапнахме малко месце и ориз, както и сладичко, но всичко с акъла си! Слушаме изцяло организма си!

Ден след ден в продължение на пет дни

Всяко начало е трудно, но ние сме на тази земя, за да се трудим, докато достигнем щастието, което търсим. Стараем се да мислим само за днешния ден и да консумираме само сурови плодове и зеленчуци. На следващия ден опитваме отново и продължаваме така, докато се съберат пет поредни дни, през които сме консумирали само сурови плодове и зеленчуци. Вие ще усетите сами разликата от такъв тип храна или от храна подложена на съвсем лека топлинна обработка, с всяка друга която ядем ежедневно.

Ако през някои дни ви се иска да консумирате само плодове, това е чудесно! Те имат най-мощния прочистващ ефект от всички храни. Високото им енергийно съдържание ги прави несравнима храна за главния мозък и нервите. Затова много пъти съм казвала, че един агресор, се превръща в балансиран и спокоен човек.

Друг метод, който предлага д-р Морс, е да се консумират само сурови храни от понеделник до петък. А в събота и/или неделя да се хапват варени зеленчуци с ориз и подобни. Тук описвам Менюто за детоксикация и жизненост, което предлага той, както и Меню за смелите – тук. Тялото обича циклите и навиците. Аз се старая да следвам тези 9 здравословни навика, като допълнение.

С времето можете да поискате да включите в програмата си и период на истинско гладуване. Просто направете най-доброто на което сте способни, без напрежение и стрес. Колкото по-дълго гладувате, толкова по-здрави ще ставате. Наслаждавайте се на усещането на чистота и жизненост, която дават суровите храни. „Никога няма да съжелявате, че сте поели по пътя към крепкото здраве, дълголетие и духовността

Физическо натоварване и стимулатни по време на детокс

Слабостта на жлезите, понижените функции на имунната система, липсата на радост в живота, хроничните белодробни проблеми, нарушената функция на щитовидната жлези и лошото абсорбиране на хранителните вещества са фактори, които могат да причинят значителна загуба на енергия. Захарният дисбаланс също е в състояние да доведе до промени в нивото на енергия. Още, колкото по-възрастен е човек, толкова повече токсини е насъбрал.

В различни моменти човек се нуждае от повече почивка, особено когато отстрани от диетата си всички стимуланти (като кафе, чай и рафинирани захари). Когато прекратим употребата на стимуланти, първоначално може да се почувстваме доста уморени. Състоянието обаче скоро преминава благодарение на консумацията на живи храни и сокове. Хубаво е да разберем, че „стандартната диета“ отслабва, а не укрепва физическото тяло.

Истинската причина за хроничната умора, от която страдаме съвременното общество, е нарушената функция на щитовидната и надбъбречните жлези. Тяхната слабост може да доведе до умора, депресия и безпокойство. Но с постоянство успяваме. Въпроса е, че трябва да се стараем да пазим енергията си по време на детоксикацята и лечебната криза тук.

P.S.: Всичко, което съм изложила като информация е на база единствено моят личен и непрофесионален опит, взаимствайте изцяло информацията от енциклопедиите на д-р Морс, д-р Норман Уокър, д-р Хироми Шиния, д-р Бърнард Йенсен, д-р Хърбърт Шелтън и Лий Дюбел, д-р Киршнер, проф. Олег Торсунов.

Вашата храна определя в голяма степен колко дълго ще живеете, доколко ще се радвате на живота и доколко успешен ще бъде той“ – д-р Кришнер

Лекарите предписват лекарства, за които знаят малко, за да лекуват болести, за които знаят още по-малко, на човешки същества, за които не знаят нищо“ – Волтер, френски сатирик (1694-1778)

И най-накрая детоксикацията ще ви осигури стабилно здраве, жизненост и духовност.

Желая ви щастие!

www.kristetika.com

Instagram

TikTok

Youtube

https://vm.tiktok.com/ZMLAJxXAt/
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)