Лечебен сок от морков, цвекло и краставици

Съдържание

Единственият източник на органична вода са растенията

Плодовете и зеленчуците

Продължаваме по темата за плодовете и зеленчуците и най-вече – соковете, произведени от тях. Говорим за сокове от сурови и пресни продукти, които разбира се не са кулинарно обработени, консервирани или тренирани по друг изкуствен начин. Тъй като, всичко, което е пастьоризирано, консервирано или термично обработено, нужните ензими там са унищожени и атомите се преобразуват в неорганични частици. А да не ви казвам, какво научих за спанака и колко вреден е той, ако е термично обработен и дори леко притоплен. За повече информация, можете да прочетете ТУК.

Аз съм вече трета седмица на детокс. Досега бях на пресни зеленчукови сокове и с този вид – морков, цвекло и краставица, завърших седмицата. От днес започвам плодови. Но да се върнем на темата. Преди всичко искам да кажа, че пиенето на сокове не само позволява на тялото да асимилира всички жизнени елементи по един изключително рационален начин, но и не натоварва съответните органи със смилането на целулозата, отделяща се от твърдата храна.

Зеленчуковите и плодови сокове съдържат всички жизнени елементи или с други думи всички витамини и органични минерали и соли, съдържащи се в зеленчуците и плодовете, само ако те са правилно смлени.

Сок от моркови, цвекло и краставици

Живият органичен калций е необходим на целия организъм и може да се достави единствено от плодовете и зеленчуците и техните сокове Органичният калций се разгражда изцяло от черния дроб и се асимилира пълноценно от клетките и тъканите.

Калцият в продуктите, сдържащи концентрирани захари и скорбяла, преминали през термична обработка, е неорганичен и не се разтваря във вода. Вероятно ви звуча, като някой Д-р на наукитете или професор, но искам да ви успокоя, че всичко това, което ви пиша, го взаимствам от лекциите на д-р Морс и д-р Норман Уокър, така че нищо не си измислям или се правя на много знаеща в областта. Всичко опитвам върху себе си и споделям опита си с вас.

Та, присъствието на неорганичен калций в организма е неестествено и затова кръвта и лимфата се стремят да го извхвърлят. Първото удобно място за това се оказвало – жлъчката. Друго такова място е т.нар. край на кръвоносните съдове, например в корема, където могат да се появяат дори тумори или в областта на ануса, около който се появяват хемороиди.

Тези процеси на натрупване са резултат от продължително консумиране на храни, съдържащи неорганичен калций, например зърнени продукти, тестени и захарни изделия.

Опитът, практиката и науката вече са показали, че отстраняването на утаения калций в жлъчката или бъбреците чрез хирургична намеса е излишно, може би единствено с изключение на някои тежки случаи. Затова спокойно можем да прибегнем до помощта на Природата, която е велик лечител, изцеляващ ни чрез интелигентни методи и естествени продукти.

Сокът от моркови, цвекло и краставици е едно от най-добрите средства за прочистване и лечение на жлъчката, черния дроб, бъбреците, простатната и другите полови жлези.

Грамаж: Моркови – 250г, цвекло – 100г, краставици – 100г

Консумацията на месо

Когато консумираме големи количества месо в организма ни се натрупва излишна пикочна киселина, която не може да се преработи пълноценно от бъбреците. Това води до натоварването им, а оттам и до дисбаланс във функциите на други органи. В подобни ситуации, сокът от моркови, цвекло и краставици може да спомогне за прочистване на тялото, като е хубаво, докато трае процесът на прочистване да се възъдржаме от консумаццията на месо, както и на храни, съдържащи концентрирана захар и скорбяла. Това ще позволи на организма да саморегулира състоянието си.

Още полезни свойства на сокът от моркови, цвекло и краставици

Този сок действа още и върху: ацидоза (токсично състояние на тялото, обикновенно предизвикано от задържане на непотребни вещества в организма); албуминурия; алергии; анемия; стенокардия; апендицит; астигматизъм; атлетическо стъпало; лумбаго; нощно напикаване (изключително благотворен); проблеми с жлъчката и пикочния мехур; високо кръвно налягане; цирей; мозъчни тумори, бурсит (плюс ежедневно консумиране на авокадо), варицела; цироза на черния дроб; колики и много други.

След като възвърнем доброто си здраве, се препоръчва да избягваме девитализираните храни, ако не искаме отново да го изгубим. Ако успеем да намерим баланса, ще е най-добре. Без да си причиняваме стрес, без напрежение и когато усетим благотворното влияние върху нас, от начина на живот, който е балансиран и сами сме си го избрали, много хора няма да пожелаят да се върнат към посредственото или влошено здравослоно състояние.

Бъдете здрави! Желая ви щастие!

Кристина

www.kristetika.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)