Лечебен сок от Спанак

Съдържание

Детоксикираме организма със сокове

Ензимите разтварят злокачествените образувания.

Вече може би сте разбрали, че за мен детоксикацията започна още с Великденските пости тази година. Съвсем скоро от сурови зеленчукови сокове, ще премина към седмиците със сурови плодови сокове. Затова ще използвам момента да ви споделя, какво точно пия сега и защо.

Всички знаем, колко е полезен спанакът. Той се води една незаменима храна за храносмилателния ни тракт. В суровия спанак природата е вложила нещо много ценно, а именно – най-финният органичен материал за прочистване, възстановяване и изграждане на клетките и тъканите в червата. Също е много полезен при запек. За съжаление обаче, при възникване на този проблем много хора прибягват до съмнителната помощ на изкуствени слабителни средства, които реално дразнят мускулатурата на червата и по този начин предизвикват изхвърляне на тяхното съдържимо от организма. Не само, че проблемът с констипацията не получава своето разрешение, но се стига до едно хронично бездействие на тъканите, мускулите и нервите на червата, което в крайна сметка води до тяхната дегенерация.

За тези, които не знаят, аз се водя по енциклопедията на д-р Морс и книгите на д-р Норман Уокър. Не си измислям информацията и съм я проверила стократно преди да я напиша. Още по темата, можете да видите тук.

Та, за разлика от неорганичните химически слабителни, сокът от суров спанак представлява натурално прочистващо средство, спомагащо за възстановяване както на тънкото, така и на дебелото черво. По естествен начин спанакът първо заздравява най-засегнатите участъци. Често процесът на регенерация остава скрит за човека. Резултатите обаче могат да станат явни от шест седмици до два месеца след започване на ежедневното консумиране на този сок.

Друго ценно качество на сока от суров спанак.

Сокът от спанак има изключително положителен ефект върху зъбите и венците при превенция на пиорея. До колкото разучих, тази болест е мека форма на скорбут (изразява се в гноетечение от венците), която се предизвиква от недостига на определени елементи в тялото, които път на свой ред, могат да се открият в комбинираните сокове от моркови и спанак. Кръвотечението от венците е резултат от навика да се консумират девитализирани зърнени храни, рафинирана захар и други продукти, не съдържащи пълноценни хранителни вещества. Още за всичко това, допринася и недостигът на витамин С в организма. Обаче, окончателното разрешаване на всички тези проблеми е постижимо само, когато диетата бъде ориетирана към суровата растителна храна и особено чрез пиенето на големи количества сок от спанак и морков.

Натрупването на токсични вещества в дебелото черво, вследствие загниване на хранителни останки в него, предизвиква поява на многобройни заболявания. Така, чрез пиенето на сока от спанак, поне по 500 мл. на ден, организмът ще може максимално ефективно да си достави нужните му витамини и минерали и по този начин да възстанови здравословното си състояние.

Витамини, витамини..

Спанакът, марулята и кресонът, заедно с морковите и зелените чушки, са едни от най-пълноценните зеленчуци, от гледна точка на съдържанието на витамин С и Е. Липсата на достатъчно от тези витамини се оказва една от причините за спонтатен аборт (за което и аз се изненадах), импотентност и стерилитет. Днешно време и аз самата забелязвам, колкото много хора страдат от тези неща и им се налага да се подлагат на какви ли не интервенции и изкуствени поддържащи ги средства… Също така, много форми на парализа се дължат на недостига на витамин Е, който е отговорен за нарушената обмяна на веществата и общото състояние на организма.

Когато се говори за спанака, обикновенно се изтъква неговото лакстативно действие, което се предизвиква от високото съдържание на оксалова киселина. Тази киселина е от особено значение за функционирането на червата. И освен в книгите на д-р Уокър, така и в енциклопедията на д-р Морс за Чудото на детоксикацията, пише, че спанакът никога и в никакъв случай не трябва да се яде готвен, освен ако не искаме да натрупаме такава оксалова киселина в бъбреците си.

Когато този зеленчук се подлага на кулинарна обработка или се консервира, атомите на оксаловата киселина стават неорганични, което води до отлагане на кристали оксалова киселина в бъбреците.

Влиянието на Спанака.

Терапията с правилно извлечени сурови сокове, дава още по-добри резултати, когато е съпътствана от работа върху характера и най-вече, когато полагаме съзнателни усилия за освобождаване на обидите и негодуванията.

Спанакът действа още върху: нормализиране на кръвното налягане – при високо и ниско; ботулизъм (хранително отравяне); диспенсия (нарушено чревно храносмилане); екзема (възпалителна реакция на кожата); епилепсия; затлъстяване; гастрит; гонорея (полово предавана болест); подагра (като при нея трябва да се пие най-вече сок от спанак в съчетание с морков); сенна хрема и главоболие (важи същото, както при подаграта); херния; импотентност; нарушено храносмилане; ларингит; малария; меланхолия; мигрена; нервност, разширени вени и др.

Е, това е от мен за спанака и продължавам да се наслаждавам на процеса. На вас ви желая Щастие!

Кристина

www.kristetika.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)