6 практични и стилни съвета за хоум-офиса

Съдържание

Споделям ви тайните за създаването на идеалния домашен офис.

Тенденцията напоследък е такава, че работата ни все по-често се случва от дома. За мен това се превърна честно казано в голямо удоволствие. Чувствам се много по-спокойна и по-креативна. Разликата обаче с повечето дами е вероятно тази, че аз първо се занимавам с това, което искам и много рядко ми се налага да гоня някакви срокове или да се занимавам с шефове, които да искат цялото ми време и усилие. Отделно мога да си почина когато реша, да се разходя, да сготвя и да отделя достатъчно внимание на семейството си. Да не забравяме, че и самият дом за жената е работно поле, тук се развихряме на макс и реално, когато пренесем и работата от офиса в домашния такъв, трябва много добре да разпределяме времето си и да си позволяваме да разпускаме с извъндомашни дейности, разходки, почивки, СПА, приятелки и любими за нас неща. Но да се върнем на темата, къде и как, красиво и вдъхновяващо да направим своето „допълнително“ домашно работно място.

1. Избираме добре мястото

Дизайн: Jo Alcom

Щастливци са тези, които могат да си обособят самостоятелно офис помещение в домовете си. Но това не е задължително условие, за да се чувствате пълноценно – просто ви е необходимо ъгълче за вашия лаптоп, където няма да ви безпокоят.

Идеално разположение би било – да се сложи бюро към добре осветен прозорец. В този случай има още едно преимущество: без да се налага да ставате, вие ще можете периодически да си правите мини упражнения и почивка на очите, като превключвате погледа си към някое отдалечено място на улицата или зеленина.

2. Добавете малко от вашия любим цвят

Много често работим или рано сутрин или късно вечер. Ако имаме мебели в неутрални цветове, те могат да ни послужат като фон и ако задачата ни е да се тонизираме, можем смело да изпозлваме контрастни цветове. Можем също интересно да декорираме бюрото и всичко над него (ако имаме възможност за рафтове там) или да боядисаме част от стената.

3. Създайте дъска с идеите си

Дизайн: Dayka Robinson Designs

Всички ние периодично записваме нещо някъде или скицираме и оставяме напомняния навсякъде около нас. Добър ход е да прикрепите всички тези парчета хартия и стикери не към компютъра, масата, тефтера или стената, а към специални коркови дъски, поставени в елегантни рамки. Така всички ваши бележки ще бъдат съхранени на едно място, а самата дъска ще се превърне в „жив“, постоянно променящ се арт обект.

4.Организирайте удобно пространството

Ако бюрото ви няма чекмеджета или няма достатъчно място, използвайте стената над работното си пространство или до него, за допълнително съхранение. Закачете няколко рафта, поставете малки картонени кутии и държачи за документи – поставете всички необходими консумативи в тях, включително хартия за принтер. Разредете офис артикулите с декоративни елементи – дървени елементи, картини, сувенири.

5. Оформете стената си за вдъхновение

Един от начините да направите работата от вкъщи по-продуктивна е да окачите вдъхновяващи снимки пред очите си. Плакати, илюстрации, изрезки от списания ще се впишат перфектно във вътрешността на работния ъгъл. Те могат да бъдат закрепени към боядисаната стена с двустранно тиксо. За тапети и други деликатни повърхности е по-добре да използвате специална лента – тя е не само декоративна, но и лесно се отлепва.

6. Закачете си огледало.

В малките помещения е трудно да се намери място както за работно място, така и за тоалетка – защо да не ги комбинираме в едно? Разделете чекмеджета за различни предмети и принадлежности и фиксирайте голямо или любимо по ваш размер огледало в красива рамка на стената зад монитора. Сега ще имаме и основателна причина да се възхищаваме по-често на себе си и на красотата, която върши цялата тази работа зад компютъра.

Кристина – www.kristetika.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)