Танците – моята страст! Онлайн предизвикателство

Съдържание

По време на затегнатата обстановка, много неща се промениха в режима ми. Обичам да спортувам и постоянно си търся да правя нещо, което да е хем ефективно, хем да ми е на сърце. Вече повечето от вас знаят, че обожавам да тичам и да извървявам дълги разстояния. Но това, което пленява душата ми са – танците! И то латиноамериканските и стандартни танци.

А какво по-хубаво от това, да сваляме килограми и да топим мазнини с танците. И така, майка ми ми сподели за една програма, която видяла като реклама в интернет пространството и се записала на нея. Тя е американска тренировъчна програма, с представител Jaana Kunitz.

Тя измисля тренировки в ритъма на латино танците, които ни забавляват и в същото време стягат всяка част на тялото ни. Проектира сама всички хореографии и режисира домашни програми от упражнения – The Creator of Figure 8 (тук може да видите програмите и – https://app.bodyfx.com/browse )

Тренирах по нейните програми цяла година. Резултата много ми хареса. За тези, които им е ново всичко това, имат възможност да се включат в 30-дневния безплатен пробен период, в който да преценят дали това им харесва и би им било полезно. Аз самата така и направих, след което си купих годишния абонамент, с който всеки ден ми се изпращаха и-мейли с тренирвките за деня, от които можех да си избера най-добрите за мен. Този абонамент ми излизаше по 13 лв. на месец, с упражнения за всеки ден! Не е никак зле! За желаещите да участват в конкурса с парични награди, имаха едно единственото условие – да се снимат по определените им критерии, в началото и след един месец, като по този начин стимулират аудиторията и им вдъхват още повече кураж, сами да стигнат до резултатите с лекова и удоволствие.

Тренирах всеки ден от дома си, в хола, с почивен ден в Неделя, където ни даваха Strech & Flex упражнения. Не е необходимо огромно място, нито някакъв арсенал. Вече за тези, които искат да правят мускули, има включена в пакета програма, която е на JNL – Jennifer Nicole Lee,

( оставям линк към сайта и тук – https://www.jennifernicolelee.com/ ). Mоя фаворитка още от тийнейджърските ми години, за която не можех и да предполагам, че участва в този проект и показва упражненията си там. Съдба ли беше, не знам? Обаче определено бях още по-развълнувана от този факт. Та, там вече може да се тренира и с ластици или гирички и е малко по-силово.

Истината е, че започват все повече да навлизат в онлайн пространството упражнения, които можем да правим в дома си или в парка и да имаме страхотен ефект и крепко здраве. Единствено може би за някои от вас би било дискомфортно, че всичко е на английски език. Но дори и така да е, освен регистрацията и плащането, другото е много лесно и за слабо разбиращите английски.

Останах с наистина добри спомени от това мое онлайн тренировъчно приключение. Чак по едно време мислих да изкарам 3 годишния курс и да преподавам и аз техниките и упражненията им, чрез онлайн платформа, но уви, така и не го направих. Поне засега! ))

Кристина – www.kristetika.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)