Защо трябва да отстъпваме пред съпруга си?

Съдържание

Това е много популярна тема за всички жени, които са се омъжили и вече са успели да се уверят, че няма какво да правят в семейството без съобразен подход. От лекциите на Олег Генадиевич чуваме, че съпругата трябва да служи на мъжа си и да се съгласява с него във всичко, но как да стане това, ако искам да го направя по свой начин. И така, в тази статия ще се опитаме да отговорим на тези въпроси и ще започнем с това как функционират мъжката и женската психика.

За мъжката и женската природа

Ведите казват, че мъжът и жената са пълни противоположности един на друг и това се проявява във всичко: в тяхното поведение, начин на мислене, интереси, общуване, нужди и т.н. Основната разлика е, че жената е много мека и нежна отвън и много твърда и корава отвътре. Това означава, че през целия и живот, характерът й почти не се променя. Адаптира се към различни условия, но остава същият.

Мъжът, напротив, е много непреклонен на външен вид и много гъвкав в сърцето си. Това означава, че той може да прогресира или деградира много бързо, тъй като вътрешният му психически цилиндър е по-слаб от този на жените. Поради тази причина често виждаме изключителни мъже, както и такива, които са потънали до самото дъно на живота. Жените като цяло са на същото ниво като мъжете.

Когато съпругът и съпругата разберат как е устроена тяхната природа, им е по-лесно да преговарят помежду си, по-лесно е да живеят заедно, по-лесно е да не търсят причини за недоволство. Когато няма знание за тази малка, но фундаментална разлика, тогава семейният живот може да изглежда неподсладен. В крайна сметка какво е необходимо за щастлив семеен живот? Необходимо е да се преодолее рамката на мъжката твърдост или, казано на езика на Олег Генадиевич, външния умствен цилиндър и тогава можете да получите всичко, което искате! В крайна сметка един щастлив мъж, изпълнен с любов, не съжалява за нищо с жена си и децата си! Но за да постигне това, жената първо трябва да се научи да отстъпва, а това е голямо изкуство.

Правилна тактика

Способността да се отстъпва е много ценно умение. Човек стига до него или чрез горчив опит, или чрез знание. Ето защо Олег Генадиевич говори толкова много за изграждането на хармонични отношения, защото повечето от нас не знаят нищо за това. Какво следва зад белия воал и брачната халка? Въпросът е риторичен за мнозина. Ето защо е много важно да се научите как правилно да общувате с любим човек и тук на помощ може да дойде способността да се поддадете и да разрешите мирно всякакви проблеми.

– Ако сърругът ти започне да те притиска, какво първо трябва да се направи? Отстъпете. Интересно е, че всички мъже са съгласни с това. Ако попитате някой мъж, дали е съгласен с твърдението, че дори една жена да отстъпи, ако е поискал нещо от нея, тя после пак получава това, което иска? Всички мъже са съгласни, защото основното за тях е да не се опитват да нарушават принципите си, – отбелязва Олег Генадиевич.

Ако един мъж каже: „Спри да харчиш пари, ще пестим!“ Какво трябва да се каже? Трябва да кажеш: „Съгласна съм“. В същото време може вътрешно да не сте съгласни, но това изобщо не е необходимо да се показва. Защото жена, която постоянно се кара със съпруга си по всеки повод, само разрушава семейството си.

– Ако искате да похарчите пари някъде, отидете и го кажете меко. Например, трябва да купите на детето блуза. Съпругът първо ще протестира: „Как така? В крайна сметка щяхме да спасим.” Но една жена, ако служи на мъж с любов, ще може да го убеди. Дори и да не можете да спестите повече пари. Жената не се нуждае от цел, тя има нужда нейните желания да бъдат удовлетворени. И какво е необходимо за това? Основната тайна е съвместим подход. И това е много трудно, защото за много жени това е стъпка в бездната, – обяснява Олег Торсунов.

Страх да отстъпиш

В по-голямата си част на жените изглежда, че ако се поддавам така през цялото време, тогава съпругът ми ще стане неразпознаваем. Ако обаче кажете, че сте съгласни, това не означава, че мислите по същия начин като него, и това изобщо не означава, че всичко ще бъде както той иска. Не всичко е толкова буквално. Основното в това споразумение е да проявявате уважение към съпруга си, защото всъщност резултатът не е толкова важен за него. За мъжа основното е да го уважаваш.

Например, вие не сте съгласни с него, но се съгласявате просто за да запазите мир в семейството. В този случай ще печелите всеки път. Тъй като сърцето на мъжа е слабо, той няма да може да устои на любовта ви и вие ще получите това, което сте искали. В този случай съпругът няма да бъде много разстроен заради това, което сте направили по свой собствен начин. Основното е, че идеята му за закупуване например на кола, е била призната, заради което и сте започнали да пестите. Този подход е много екологичен и помага да се избегнат ненужни кавги.

Например, една жена обича да глези сина си, но съпругът й не й позволява. Когато той каже, че тя не трябва да го съжалява много, тогава жена му трябва веднага да се съгласи с него, за да го успокои. Ако той види, че тя продължава да прави това и е недоволен, тя трябва да му каже: „Извинявам де. Аз все пак съм само жена. Ще направя всичко възможно, но в момента не е по силите ми. Ти прави така, както сам казваш, а аз ще гледам от теб. Съпругът в този случай ще разбере, че съпругата глези сина си не напук на него, а просто защото няма достатъчно сила да устои на чувствата си. В същото време той разбира, че неговото мнение и решение по този въпрос все още са основното и съпругата приема това. Това означава, че той няма да има притеснения по тази тема повече и ще има мир в семейството.

Друг случай. Съпругът ми планира уикенд. Какво трябва да се направи? Трябва да му дадем това право, въпреки че може би имате някакви други задачи. Кажете му, че той знае най-добре какво да прави. Ако с любов му предадете, че неговото мнение е основното, той определено ще ви попита: „Какво искаш ти?“ И тук можете да кажете вашето виждане за уикенда: че трябва да отидете до магазина, да направите нещо към къщата, да отидете на гости при приятели, които току-що са се върнали от ваканция и т.н. Така че по мирен начин можете да разрешите всякакви проблеми, вариращи от пазаруване на тапети преди семейно пътуване. Последователният подход дава на жената възможността да бъде щастлива и да получи всичко, което иска.

Кой е главния в дома?

Защо за една жена е толкова трудно да се съобразява? Отговорът е прост: защото искаме да се състезаваме с мъжете. Не искаме да изоставаме – искаме да бягаме пред локомотива.

Мъжът прави на важен, и жената до него също се прави на важна. За какво? За да не отстъпя. Не дай Боже да си по-силен от мен. Една жена не разбира, че мъжът по принцип не може да бъде по-силен. Цялата му сила е насочена към работата, към обществото, той е силен там. Той не може да бъде силен в семейството, в личните отношения няма сила, така че не трябва да се страхувате. Разумната жена няма с кого да се бие и бори у дома.

Жена, която не разбира това, непрекъснато се бори в съзнанието си с мъжа, опитвайки се да го надвие и освен това посяга на свободата и принципите му. Ето защо е по-добре жената да не спори с мъжа по някои фундаментални въпроси и да не ги прави крайпътни камни, върху които ще трябва да се препъва.

– Ако жената не отстъпва на мъжа, а следва принципите си, тогава се проявява цялата му сила. Ако следвате принципа си, мъжът никога няма да ви отстъпи, защото принципите на мъжа са по-силни от тези на жената. Любовта в сърцето на съпругата е по-силна от принципите, но ако мъжът следва принципа, не можете да направите нищо с него, – подчертава Олег Генадиевич.

Именно поради тази причина най-силните конфликти възникват в семействата. Опитите да се докажете един на друг кой е прав и кой крив. Още по-лошо е, когато идеологическите проблеми станат причина за кавги: вяра, хранене, начин на живот, лоши навици и т. н. Още по-лошо е, когато всичко ескалира в насилие. Когато жената много силно отстоява позициите си и не отстъпва на мъжа, тогава той прибягва до физическа сила. Той няма достатъчно психически сили да победи жена си, защото жената винаги е по-силна в една връзка, затова той започва да се кара с нея. Така започват побоите.

Обществото обикновено е склонно да мисли, че мъжът винаги е виновен. Ведите обаче казват, че не всичко е толкова просто. Най-често мъжът само проектира психическото настроение на жена си. Ако тя не иска да му се поддаде, тогава той има само две възможности: да стане кукувица или да победи врага, в лицето на жена си.

Мъдър подход за жената означава разбиране на психиката на мъжа. Разбирайки, че той е силен и непревземаем само отвън, но отвътре е много мек и гъвкав, така че не е нужно да го побеждавате. Не е нужно силно да настоявате за своето, когато вие и така можете да направите всичко по свой начин, просто без да го афиширате и без да причинявате на съпруга си излишни главоболия. Така се поддържа мирът в семейството. Скъпи жени, щастието е във вашите ръце. Просто спрете да спорите със съпрузите си за всичко и се научете да отстъпвате с любов.

Кристина – www.kristetika.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПОСЛЕДНИ ПОСТОВЕ

Книгата пътува към теб!

ВАЖНО!
Първо ще получиш имейл, чрез който трябва да потвърдиш, че това е истинската ти поща и веднага след това ще получиш книгата! (провери папка спам и промоции за първият имейл)